Blog

Dresblog S01E00

Web jede? Web jede!

Twitter jede? Twitter jede!

Instagram jede? Instagram jede!

Fajn. V tom případě je na čase předestřít, s čím vším do úvodní sezóny startuji.

 

Dresy a loga vs. „dresy“ a „loga“

 

Dresblog je a bude blog o sportovní estetice. A zprávou o jejím stavu ve světě i u nás.

 

Proč?

Ze dvou důvodů.

Prvním je, že mne baví sledovat sportovní dresy, znaky. Užívám si vyladěné barevné kombinace, pookřeju nad povedeným logem, netajím se láskou k tradici, límečkům, tkaničkám.

Vždyť přece…

 

… vidět vybíhat Anglii na trávník, celou v bílém, s vymazleným dresem s vyšitými lvíčky, to je skoro stejně skvělé jako když ho tam Rooney foukne pod víko.

A nebo do dokonalosti dotažené dresy Blackhawks s nádherným logem na hrudi, nášivkou na rameni, kontrastními pruhy. Ty kluci snad už na první vhazování musejí vést jedna nula, napadá mě.

 

A protože mám pocit, že v tom nejsem sám, rozhodl jsem se zřídit tématický blog. Přinášet zprávy o aktuálním dění. Nové sady, výroční dresy. Retro kolekce pro zápasy pod otevřeným nebem. Změny log.

Druhý důvod?

Důvodem druhým je neodbytný pocit, že ve smyslu estetiky a soudnosti máme u nás hodně co dohánět. A že ne vše, co na českých stadionech vidíme, je nevyhnutelnou ekonomickou nutností.

Proto blog nebude jen svodkou dresů.

Bude i názorovým kolbištěm stran toho, zda ty české sportovní billboardy mylně nazývané dresy jsou opravdu nezbytné – a proč.

 

Sledované sporty

Teď k tomu, co všechno mimo korfbalu tu ještě nenajdete.

Jsem z Litvínova (yeap, takže v případě hodnocení dresů střet zájmů level Babiš hadr!), prim bude hrát hokej. Stranou ale určitě nenechám ani fotbal, cyklistiku. To jsou sporty, které tak nějak zvládám sledovat.

Méně je někdy více, takže si takhle dopředu nebudu na talíř dávat víc knedlíků, než zvládnu sníst. Pokud ale bude chuť, sem tam něco přidám. Třeba až zase bude MS v rugby.

 

Co přinese Dresblog Vám?

Důvody proč Dresblog číst, jsou v kostce dva:

  • Novinky na jednom místě
  • Názory, srovnání, komentáře

O dresy se živě zajímám, sleduji řadu zdrojů – a rád se o žhavé zprávy podělím. Ať už na blogu, nebo na sociálních sítích.

Pokud dresy baví i Vás, sledujte některý z profilů a buďte si jisti, že budete mít čerstvé zprávy pořád po ruce, to vše na jednom místě. Ať už půjde o domácí soutěž, Světový pohár, nebo mistrovství světa.

Druhým smyslem blogu bude nabízet vzájemná srovnání a otevřenou polemiku nad nimi.

Chci vedle sebe postavit loga a dresy povedené, průměrné, jakož i vyložené průšvihy. Rozhlédnout se, jak dělají sportovní marketing jiní, lepší, u nás, ve světě – protože to nikdy není na škodu.

K čemuž Vás samozřejmě nechám říct si v komentářích své.

 

Jak Dresblog sledovat

Hlavní základnou blogu bude samozřejmě tento web samotný.

Najdete zde souhrnné články s přehledy kolekcí všech týmů, ale i čistě subjektivní názory a komentáře.

Pokud nechcete o žádné důležité téma přijít, zaregistrujte se do mailing listu – a echo o novém článku Vám naservíruji rovnou do schránky (odhlásit se můžete kdykoliv).

Zásobárnou okamžitých postřehů je účet na Twitteru. Pod nickem dresblog_cz už nějaký čas sdílím aktuality od nás i ze světa.

Podobný účel má i profil na Instagramu, dílčí novinky, primárně ovšem s důrazem na obrazovou dokumentaci. Též pod nickem dresblog_cz.

 

Než padne první bully

Přehled je hotov, ale vše výše napsané jsou jen slova. Shluk tmavých písmen na zářících obrazovkách Vašich počítačů.

Nakolik Vás blog zaujme bude záležet na tom, nakolik se mi podaří být přínosný a zajímavý pro dostatečný počet čtenářů. To ale ukáže budoucnost, ne bušení se v prsa na začátku září.

Takže s chutí do toho. A Vy – neváhejte dávat vědět, co si myslíte. Přivítám každý slušný názor.

 

Previous Post Next Post